Till undermeny Karta Kontakt

KomVux - kommunal vuxenutbildning

Välkommen till vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

Du är behörig att delta i Komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller när du har avslutat gymnasieskolan. Specifika behörighetskrav kan också finnas för respektive kurs. Du behöver vara folkbokförd i Knivsta kommun.

DISTANS
Om du vill läsa på heldistans via Knivsta kommuns avtal med Hermods så hittar du mer information här nedan samt i högerspalten. Tänk på att om du ansöker till en yrkesutbildning på distans så behöver du själv ordna praktikplats (APL) och eventuell HLR-utbildning.

Kursstarter Hermods heldistans höstterminen 2019

Startdatum 7/10 - sista ansökningsdag 8/9

Startdatum 4/11 - sista ansökningsdag 6/10

Startdatum 2/12 - sista ansökningsdag 3/11

Ansökan:

Under rubriken Blanketter hittar du ansökningsblanketten som du ska använda till heldistans. Läs också dokumentet ”såhär fyller du i ansökan” under rubriken Mer information.

Nationellt prov:

Under rubriken Mer information kan du som är inne i studier läsa mer om hur du går tillväga för att skriva ett nationellt prov.

KLASSRUM/FLEX
Om du föredrar att studera med möjlighet att träffa lärare på skolan (exempelvis Flex eller Klassrum) så är du välkommen att ansöka till närliggande kommuner. Din ansökan, betyg och studieplanering måste då skickas via din hemkommun. Se guide i högerspalten här intill över hur du ansöker till t.ex. Uppsala kommun när du är folkbokförd i Knivsta kommun.

Kontakt

E-post:vuxenutbildning@knivsta.se

Telefon kontaktcenter: 018-34 70 00
  • Senast uppdaterad 1 okt 2019