Till undermeny Karta Kontakt

Val och antagning

Vid gymnasievalet kommer du in på den utbildning du valt i första hand om:

  • du är behörig till slutintagningen
  • du lämnar in din ansökan i tid
  • antalet platser inte är begränsat

Om antalet platser är begränsat, avgör betyget om du kommer in på just den utbildning du valt. Därför är det viktigt med flera alternativa val.

Vägledningsmöte

När du går i årskurs nio blir du kallad till ett vägledningsmöte med studie- och yrkesvägledaren. Du kan också få göra studiebesök på Sjögrenska gymnasiet i Knivsta och på Uppsala kommuns  gymnasieskolor. Är du intresserad av att veta mer om dessa skolor eller skolor i andra kommuner, kontakta den skola det gäller.

Du kan också ringa gymnasieintagningen i Uppsala, 018-7272050 eller kontakta Knivsta kommuns studie- och yrkesvägledare, 018-347000.

Vad krävs

Du måste ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska, eller svenska som andraspråk och ytterligare fem valfria ämnen för att kunna söka ett yrkesprogram.

För att söka ett studieförberedande program måse du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andra språk och ytterligare nio ämnen.

Introduktionsprogrammet

Om du inte har godkända betyg för att söka ett nationellt program, kan du söka till ett introduktionsprogram på Sjögrenska gymnasiet. Kontakta din SYV för närmare information. 

 

 

 

  • Senast uppdaterad 17 okt 2018