Till undermeny Karta Kontakt

Öppen förskola, Fröhuset

Visa karta
Adress: Kapellvägen 4, 74130 Knivsta
allrum fröhuset

Söker du en plats att vara på medan du är hemma med ditt/dina barn?

Då är du välkommen till Öppna förskolan, Fröhuset!

 

Fröhuset är familjecentralens hjärta och centrum. En kommunal öppen förskola som är en mötesplats för barn 0-6 år tillsammans med en vuxen. Hos oss får ni roliga, lärorika och gemensamma upplevelser. Ni kan umgås, leka, skapa, få stöd i föräldraskapet, stöd kring barns behov och utveckling, och ta del av aktuell information och kunskap som är riktad till barnfamiljer. På Fröhuset kan ni dela erfarenheter och knyta nya kontakter. Vi arbetar för att vara en inspirerande mötesplats för barn och föräldrar, där alla, stora som små, ska ha möjlighet till lärande, stöd och utveckling.

 

Fröhuset mysrumFröhuset musikrum

Läshörna och aktivitetsrum, Fröhuset

Samverkan med olika verksamheter för att aktivt främja en god hälsa

Vi arbetar aktivt med att främja god hälsa hos barn och familjer därför finns vi här för er och det går bra att fråga om det mesta. I gruppverksamheten på Fröhuset arbetar förskollärare och socionom. Fröhuset samverkar med barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen, rådgivning och stöd från socialtjänsten och diakoni från Svenska kyrkan i Knivsta kommun. Tillsammans utgör de olika verksamheterna grunden i Knivsta familjecentral. Här arbetar fler olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa och de gör regelbundna besök på Fröhuset. För övrigt sker regelbundna besök av tandhygienist, dietist och vi har samarbete med elevhälsan och biblioteket. Se under fliken aktuellt när de olika professionerna kommer till öppna förskolan. Ibland håller de lite föredrag om ett ämne och ibland är de bara med och cirkulerar runt för att fånga upp om det är några frågor eller funderingar ni har.

Öppna och frivilliga aktiviteter

Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Aktiviteterna är frivilliga som till exempel sång/dramastund som vi erbjuder en timme in på varje verksamhet. Därefter serveras fruktvatten/kaffe/te/smörgås med mera till självkostnadspris i kontanter. Vi tar tyvärr inte swish. I väntan på och eller efter sångstunden kan ni måla, pyssla, leka med deg, läsa böcker, låna böcker som rör föräldraskap, prata om vardagen Du har själv ansvar för barnet när ni är här samt för att plocka undan innan du går ifrån Fröhuset. 

Vad kan du mer göra?

Du kan gå på spädbarnsmassage med din bebis, du kan dansa och gympa med ditt/dina barn på miniröris och rytmik, du kan gå en HLR-kurs, du kan gå på föreläsning om föräldraskap, delta i olika grupper t.ex matlagning. Dessa saker kräver ibland anmälan så då får du scrolla ner under vad som är på gång och/eller under aktuellt för mer information.

Mobilen får gärna ligga orörd i väskan eller lämnas i vagnen medan du är hos på Fröhuset, därför att vi vill främja samspel och den sociala interaktionen mellan dig och ditt/dina barn och övriga barn och föräldrar.

Öppettider och vad som är på gång hittar du längst ner på sidan.

MålarrumFröhuset kök

Målarrum och leksakskök, Fröhuset

Sammantaget erbjuder Fröhuset:

  • en nära mötesplats och lättillgängligt stöd
  • olika former av gruppverksamhet samt skapande av arbetsformer där föräldrar och barn är delaktiga
  • stärka föräldrar i föräldrarollen
  • stärka det sociala nätverket runt barn och familjer
  • ett informations- och kunskapscentrum

Hitta hit

Fröhuset hittar du på Kapellvägen 4, ingång från lastkaj 1 mot ån.Se bild nedan.

Fröhuset ingångFröhuset ingång

Ingång till Fröhuset, Kapellvägen 4, Knivsta

Varmt välkomna!

Fröhuset har tre olika gruppverksamheter som har öppet enligt följande:

Öppen förskola

Måndagar 9:00-12:00
Onsdagar 12:30-15:00
Föräldrar med barn 0-6 år

Krypklubben

Onsdagar 9:00-11:30
Föräldrar med barn
9-18 månader

Babycafé

Torsdagar 09:00-12:00
Föräldrar med barn
0-9 månader
Syskon som inte har förskoleplats är också välkomna.

För att se vad som är på gång, klicka på länken Aktuellt Fröhuset i högerspalten. Vi uppdaterar kontinuerligt i aktuellt då aktiviteter ibland planeras långt i förväg och ibland planeras nära inpå.

På gång:

Miniröris

14/10 - OBS! Inställt,

11/11, 2/12. Klockan 14.00-14.45. Det är bara att komma till utsatt tid, ingen föranmälan behövs.

Rytmik

23/9, 21/10, 18/12. Klockan 14-15. Det är bara att komma till utsatt tid, ingen föranmälan behövs.

Dietist

16/10 kl.10, 14/11 kl.10. Alla är välkomna som har barn 0-6 år på dessa tillfällen även om man inte tillhör verksamhetens målgrupp

Kontaktinformation

Adress: Kapellvägen 4, 741 30 Knivsta

Samordnare Caroline Ångman
Tel. 018–34 72 11

E-post: carolin.angman@knivsta.se

E-post: marie.borgenfalk@knivsta.se

  • Senast uppdaterad 14 okt 2019