Till undermeny Karta Kontakt

Miljöinspektör

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?

Välkommen till oss!

Miljöenheten söker nu en miljöinspektör. Enheten består av ca 10 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll. Placeringen kommer att vara på miljöenheten inom Bygg- och miljökontoret som rymmer enheterna för miljö, bygg samt kart och GIS. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.

Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och prövning av enskilda avlopp. I arbetsuppgifterna kan även tillsyn av miljöfarliga verksamheter såsom avloppsreningsverk, avfallsanläggningar, större företag och små verkstäder ske. Tjänsten inkluderar också handläggning av vissa klagomålsärenden, till exempel om nedskräpning och eldning av avfall. Andra arbetsuppgifter till exempel strandskydd, värmepumpar, köldmedier, kompostdispenser och miljöskydd inom lantbruk kan bli aktuella. Då du ingår i ett miljöskyddsteam om 3 inspektörer kan arbetsuppgifterna variera utifrån behov och kompetens.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskydd. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och gärna inom miljöområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete med miljö- och hälsoskydd och tillsyn enligt miljöbalken. Särskilt meriterande är erfarenheter inom tillsyn av enskilda avlopp och miljöfarliga verksamheter. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.

Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i miljöfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-01 Ange referens: A742542 - Kopia

Du kan söka detta jobb genom

Kontaktpersoner

Dick Kardell, Miljöchef018-347000

Fackliga representanter

Övrig information

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på

0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  • Senast uppdaterad 11 mar 2019