Till undermeny Karta Kontakt

Samarbeten

Knivsta kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner, mycket tack vare sitt strategiska läge i Arlandaregionen. Regionen är en av de mest expansiva i Sverige. Den är attraktiv att bo, leva och arbeta i, och här finns ett brett utbud av bostäder samt många arbetsplatser, inte minst i anslutning till flygplatsen. 

 

Arlandaregionen navet i Skandinavien

januari 2014 tecknade Knivsta, Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna kommuner tillsammans med Stockholm Arlanda Airport en gemensam avsiktsförklaring för regionens utveckling. Syftet är att uppnå en positiv samhällsutveckling som gynnar både regionens och flygplatsens utveckling.

 

Arlandaregionen planerar för att bli 175 000 invånare år 2030. För detta krävs minst 22 000 nya bostäder. Ett sådant omfattande åtagande förutsätter en utbyggd infrastruktur med en väl fungerade kollektivtrafik. En utbyggnad av höghastighetsbanan till Stockholm Arlanda Airport skapar en strategisk knutpunkt som inte bara blir viktig för Arlandaregionens tillgänglighet och utveckling utan är av central nationell betydelse.

 

Arlandaregionen är navet i Skandinavien. Se filmen om fyra viktiga strategiska infrastruktursatsningar för tillväxt, välfärd och utveckling.

 

Arlandaregionen - Navet i Skandinavien (film)

Mer information

Läs mer om kommunens samarbeten via menyn till vänster.

  • Senast uppdaterad 29 jun 2018