Till undermeny Karta Kontakt

Årets Knivstabo

blomma årets knivstabo

Årets Knivstabo 2019? - nominera senast 31 mars

Vem tycker du ska utses till Årets Knivstabo 2019? Var och en som är skriven i Knivsta kommun har rätt att nominera till utmärkelsen.

Din nominering vill vi ha skriftligen senast fredag 31 mars, tillsammans med en motivering. Det är viktigt att du undertecknar din nominering med namn, adress och telefonnummer, så att vi kan komma i kontakt med dig om vi skulle behöva.

Sänd din nominering via e-post till knivsta@knivsta.se eller med brev till Knivsta kommun, 741 75 Knivsta. Du kan också lämna in nomineringen till Kontaktcenter Knivsta i Kommunhuset, Centralvägen 18.

Varmt välkommen med din nominering!

Om utmärkelsen 

Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår.

Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras. 

Det kan vara en enskild person - någon vän, en granne, eller en person som man läst eller hört om. Det kan också vara en person verksam inom föreningslivet, eller inom näringslivet – kanske en av Knivstas företagare.

Årets Knivstabo utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier under ledning av kommunfullmäktiges ordförande.

Personer som fått utmärkelsen

  • 2018 belönades Kristina Gissler, brandmannen som med stort engagemang och smittande musikglädje förnyar formerna för hur man på ett lustfyllt sätt sprider kunskap om säkerhet till de små.
  • 2017 belönades Christer Eriksson, motorentusiast och tävlingsledare för Novemberkåsan som hösten 2016 kördes i Knivsta kommun. Läs mer om Christer Eriksson via länk till höger på sidan.

  • 2016 belönades entreprenören, tränaren och idrottaren Gunnar Söderström för sin glädje, energi och förmåga att inspirera gammal och ung, både i och utanför Knivsta. Ett porträtt finns via länk till höger på sidan.
  • 2015 belönades Sören Kjellkvist och Jonas Pettersson för att de med sitt engagemang för en EU-migrant ha bidragit till ett varmare Knivsta som bemöter människor med värdighet och medmänsklighet.

Bakgrund 

Utmärkelsen Årets Knivstabo inrättades av kommunstyrelsen och delades ut första gången vid nationaldagsfirandet 2015. 

  • Senast uppdaterad 22 jan 2019