Till undermeny Karta Kontakt

Knivsta kommun är värd för den första nationella kongressen för FFT, funktionell familjeterapi

2017-09-20

Knivsta kommun har sedan kommunen bildades 2003, arbetat med metoden ”Funktionell Familjeterapi”. En modell för familjebehandling där målgruppen som metoden vänder sig till är  familjer med ungdomar i åldern 11 till 18 år som har utåtagerande beteenden som skolk, missbruk eller bråk och konflikter. Hela familjen deltar i behandlingen som genomförs genom samtal, övningar och hemuppgifter. 

Den första nationella konferensen som hålls i Sverige genomförs i Knivsta nu på fredag den 22 september i Kommunhuset.  Drygt 170 deltagare har en spännande och intressant dag framför sig.  Konferensen välkomnar även deltagare från Norge och Danmark.  Det är stiftelsen för Funktionell  Familjeterapi FFT som tillsammans med Knivsta kommuns enhet för Råd och Stöd som står för arrangemanget

-  FFT är en metod som genom forskning i Sverige , USA och andra länder visat på goda resultat. Metoden visar en hög kvalitetssäkring av behandlingsformen. I Uppsala län finns både FFT team och FFT terapeauter, säger Malin Selberg FFT:s representant.

-   Vi är både stolta och glada att den absolut första kongressen genomförs här i Knivsta och att gensvaret från deltagare från både Sverige och andra nordiska länder har varit så stort. Vi hoppas självklart på en mycket givande dag och ett stort nätverkande bland alla som är här, säger Kristin Hallqvist, enhetschef på Råd- och Stöd i Knivsta kommun.

 

Kontaktuppgifter:

Kristin.hallqvist@knivsta.se

018-34 74 62

Malin.selberg@akademiska.se

070-611 18 56

 

  • Senast uppdaterad 20 sep 2017