Knivsta kommun och polisen skriver under samverkansavtal

2019-01-08

Samverkansavtal mellan kommun och polis

Idag tisdag den 8 januari skrev Peter Evansson, kommunstyrelsens ordförande, och Jan Håkansson, lokalpolisområdeschef, under ett samverkansavtal för åren 2019 – 2022. I samverkansavtalet förbinder sig Knivsta kommun och lokalpolisområde Uppsala/Knivsta att avsätta resurstid för samverkan i olika sakfrågor.

Just samverkan mellan kommun och polis är ytterst viktigt för att bedriva brottsförebyggande arbete, menar Peter Evansson

-    Trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete måste, för att nå ett bra resultat, ske i samverkan med andra. Tillsammans kan kommunen och polisen få en gemensam lägesbild av lokala problem och sedan träffa överenskommelser om vilka åtgärder som är möjliga och lämpliga.

Kommun, polis och räddningstjänst samverkar sedan tidigare i gemensamma frågor som rör tryggheten i kommunen. Det nya avtalet ser till att denna goda samverkan kan fortsätta i ytterligare fyra år.

• Senast uppdaterad 9 jan 2019