SMHI varnar för snöfall på tisdagen

2019-01-07

snöväg

Tidigt i morgon bitti tisdag drar ett snöfall in över Knivsta och resten av länet. Knivsta kommun verkar i nuläget bli förhållandevis milt drabbat -  SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall för kommunen. För Upplandskusten har istället en klass 2-varning för snöfall som kan ge kraftig drivbildning utfärdats.

I nuläget anges att Knivsta kommer få cirka 6-7 centimeter snö under tisdagen. Temperaturen ligger runt 0 grader, vilket kan betyda halka och is. Väglaget kan komma att bli besvärligt.

Kommunens snöröjare står beredda och kommer i första hand att arbeta med att hålla huvudvägar och buss-stråk halkbekämpade och fria från snö.

Följ väderläget och läs om hur vi snöröjer i kommunen i länkarna till höger.

Klass 2-varningen vid Roslagskusten försvårar Vattenfalls arbete med reparationerna efter Alfrida. Fortfarande är många hushåll strömlösa.

Läs mer via Länsstyrelsens webbplats.

• Senast uppdaterad 7 jan 2019