Nu sitter lekplatsernas namnskyltar uppe

Lekparker i Knivsta kommun med namnskyltar

I våras fick Knivstas tio kommunala lekparker egna namn, döpta efter förslag som inkommit både från Knivstas invånare och från kommunens egen namngrupp. Nu har Ann-Katrin Thor och hennes kollegor på Park- och naturenheten satt upp fina namnskyltar i trä vid lekplatserna, och Knivstas barn kan nu leka på platser som Myran, Tallkotten och Djungeln.

Ann-Katrin Thor, varför har kommunens lekplatser fått namn?
- Ett viktigt syfte med att döpa lekplatser är att räddningstjänsten lätt kan hitta rätt om olyckan är framme. Snart kommer ytterligare skyltar på plats där det står 112, lekparkens namn och vart du kan vända dig för att felanmäla.

Hur bestämde ni hur skyltarna skulle se ut?
- Vi hade fina ekplankor från kommunens träd som vi ville använda. Vår duktiga parkavdelning satte skyltarna på plats under en dag.

Kommunens invånare fick vara med och bestämma namnen. Berätta!
- De sex kommunala lekparkerna i Alsike var tidigare helt odöpta och Knivstas fyra kommunala lekplatser hade bara informella namn. När vi funderade på namnfrågan var vi överens om att det skulle vara roligast om de som faktiskt använder lekparkerna kunde få vara med och tycka. Under hösten 2017 gick vi ut med ett formulär där boende i Alsike kunde skicka in förslag. Vi fick in ett 50-tal olika namn – jätteroligt med ett så stort intresse! Sedan valde kommunens namngrupp ut olika namn efter svensk språkriktighet och god ortnamnssed. I samma veva döptes också de fyra kommunala lekparkerna i Knivsta tätort.

• Senast uppdaterad 12 okt 2018