Jobba som röstmottagare vid EU-valet 2019

2018-12-04

valurna - 420

Vill du vara en del av den demokratiska processen och hjälpa till vid EU-valet den 26 maj? Att arbeta som röstmottagare är en spännande och viktig roll. Du medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och opartiskhet och kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt.
Du måste ha fyllt 18 år. Erfarenhet är inget krav!

Arbeta på valdagen eller under förtidsröstningen

Du kan välja att arbeta som röstmottagare under valdagen söndagen 26 maj eller under förtidsröstningen från 8 maj. Öppettider hos förtidsröstningslokalerna kan vara dagtid, helger och kvällstid. Du får ersättning för din arbetsinsats och genomgår en utbildning.

I arbetsuppgifterna som röstmottagare ingår bland annat att:
• Ta emot röster och pricka av i röstlängden.
• Hjälpa de väljare som ber om det.
• Granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning.

Anmäl dig så här

Kontakta oss via mail, telefon eller fyll i anmälningsblanketten som finns under mer information.

E-post: knivsta@knivsta.se
Telefon: Kommunens kontaktcenter 018-34 70 00
Anmälningsblankett: Lämna in blanketten till kontaktcenter eller skicka in via brev till Knivsta kommun, 741 75 Knivsta. Du kan även maila in de uppgifter som står i blanketten utan att fylla i blanketten i sig.

Anmäl dig gärna redan nu. Sista anmälningsdagen är 28 februari.

• Senast uppdaterad 4 dec 2018