Till undermeny Karta Kontakt

Internationell passivhuskonferens i Knivsta

2017-10-05

kille lufttäthetsworkshop

 

Under veckan har det arrangerats utbildningar - som den här workshopen i lufttäthet - i passivhusteknik. Under fredag och lördag välkomnas allmänheten till utställningen i kommunhuset.  

Den 6—7 oktober anordnas en internationell passivhuskonferens i Knivsta där svenska och internationella experter inom energismart och hållbart byggande medverkar. Arrangörer är kommunens bolag Kommunfastigheter AB samt Intressegrupp Passivhus Sverige AB.

Tips och råd

Cirka 30 utställare från åtta länder kommer under de två dagarna presentera passivhusprodukter, ekologiska material, solcellslösningar, fastighetsteknik och energibesparande och hållbara konstruktionslösningar. 
Utställningen är öppen för allmänheten mellan 15 och 18 på fredagen och mellan 9 och 17 på lördagen. Lokalen är plan 3 i Knivsta kommunhus och det är fri entré. 

- För till exempel villaägare finns det många tips och idéer att hämta och massa kunskap samlad på plats. Om man funderar på energibesparande åtgärder i hemmet, som att byta ut fönster, se över ventilation eller om man är nyfiken på isoleringsmaterial kan man komma hit och få råd och tips, säger Kent Ryberg, näringslivsutvecklare i Knivsta kommun. 

 Kent Ryberg och Simone Kreutzer

Kent Ryberg, näringslivsutvecklare i Knivsta kommun och Simone Kreutzer, vd IG Passivhus håller i arrangemanget av konferensen

Satsning på passivhus i kommunen

Passivhus är en välisolerad byggnad som ”passivt” värms upp av solen, av återvunnen ventilationsvärme och av värmen från de människor som vistas i huset och från apparater. Passivhus minimerar därmed behovet av köpt energi vilket innebär lägre driftskostnader än för konventionella byggnader. 

Knivsta kommun har en aktiv satsning på passivhus – bland annat är Högåsskolan ett passivhus. Även kommande byggprojekt som en ny skola i Alsike Nord, förskolorna i Kölängen och Vrå samt Centrum för idrott och kultur byggs med passivhusteknik.

 

Högåsskolan är byggd med passivhusteknik. 

 

Högåsskolan interiör trappaH

  • Senast uppdaterad 5 okt 2017