Till undermeny Karta Kontakt

Thunmanskolan har fyllt 50 år

2017-11-10

Björn-Ove Björk Johanna L

Björn-Ove Björk (KD) utbildningsnämndens ordförande och Johanna Lindqvist Thunmanskolans rektor

Igår 9 november, firades att Thunmanskolan fyller 50 år. Det gjordes genom att anordna ett öppet hus klockan 18-20. Iinbjudna var föräldrar, syskon och allmänhet. Föräldrar hade fått direktinbjudan via Unikum och allmänheten via annonsering i Knivstabygden.

50 år av historia

Det var många som hade samlats utanför ingången där ordförande i Utbildningsnämnden Björn-Owe Björk höll ett tal. I talet gjordes en historisk beskrivning av den plats skolan låg på, dess utveckling fram till idag och den stolthet som ordförande och nämnden har över den fina verksamhet som idag bedrivs på skolan av rektor, alla lärare och elever.

När portarna öppnades vällde besökarna in. Där möttes de av elevvärdar som lotsade till rätt platser och kunde besvara frågor. I biblioteket fanns en utställning med gamla skolkataloger som lockade många föräldrar att leta i för att hitta bilder på sig själva från när de gick på skolan. Det fotograferades och zoomades för att få med minnen hem. Det var många minnen som delades mellan de som stod där och berättelser som barnen fick ta del av. Under kvällen kunde man gå en tipspromenad där frågorna handlade om Thunman. Lärare och elever var indelade på olika uppdrag under kvällen.  I många klassrum pågick lektioner så att besökarna kunde få se dagens undervisning. Elever sålde fika och bröd där intäkterna gick till elevrådet.

Under kvällen deltog 320 elever och uppskattningsvis omkring 300 besökare. Det var en härlig blandning av engagerade och stolta elever och lärare, ett myller av besökare som förflyttade sig runt i alla lokaler. 

Elevbilderna är från en So lektion där de arbetade med kritisk granskning av texter. 

So-elever killar

So.elever tjejer

 

  • Senast uppdaterad 10 nov 2017