Till undermeny Karta Kontakt

Brand i radhuslänga i Knivsta

2017-06-08

Efter den brand som inträffade i Knivsta tätort i natt har kommunen samlats på morgonen för att hantera behovet av insatser och stöd. Branden ledde tragiskt till att en person omkom och en är svårt skadad. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer och närstående. 

Efter larm om branden strax före klockan halvt ett var räddningstjänst och polis snabbt på plats och kunde evakuera övriga hushåll, men delar av radhuslängan är brand-, rök- och vattenskadad. 

Posomgruppen på plats i området 

För boende i området som har behov av att samlas eller någon att prata med finns kommunens Posomgrupp på plats i en kvarterslokal klockan 14-18. Posomgruppen är en grupp som vid svåra händelser kan stödja med samtal och samvaro. I gruppen ingår personal från kommunen, Svenska kyrkan och vårdcentralen. Även Röda korset finns på plats i lokalen. Information om detta har gått ut till de närboende via e-post. 

Informationsmöte klockan 19 

I kväll klockan 19 håller kommunen tillsammans med räddningstjänsten ett informationsmöte för boende i området. Plats: Tilassalen i kommunhuset.

 
  • Senast uppdaterad 9 jun 2017