Till undermeny Karta Kontakt

Höjda parkeringsavgifter i Knivsta kommun

2017-08-10

Parkeringsskylt

 

Kommunfullmäktige beslutade den 8 mars att höja parkeringsavgiften på de centralt belägna kommunala parkeringarna med hög standard.
Bakgrunden till de nya bestämmelserna är en strävan att genom ett ökat flöde förbättra tillgängligheten till lediga parkeringsplatser. Samtidigt som avgifterna höjs tas möjligheten bort att parkera med p-skiva på pendlarparkeringarna under dagtid samt att parkera gratis mellan 18-06 på vardagar. Helger är det fri parkering. 

De nya avgifterna gäller från den 2 oktober. En uppföljning av parkeringsavgifterna ska göras varje år med en första översyn senast vid halvårsskiftet 2018. 

Parkeringsavgifter

Dygnsbiljett som gäller under max två dygn:

  • 25kr/dygn

Tre olika månadsbiljetter 

  • 00-24= 575kr/mån
  • 06-21= 375kr/mån
  • 17-08= 375kr/mån 

Här gäller p-skiva

På Sågverkstorget får du stå 2 timmar med p-skiva. På de övriga centrala kommunala p-platserna får du stå 3 timmar med p-skiva. Tänk på att p-skiva inte längre gäller på pendlarparkeringarna. Om du inte har en p-skiva kan du hämta en hos Kontaktcenter i Knivsta kommunhus. 

Så här köper du biljetter 

Dygnsbiljetter max 2 dygn 
Du betalar med kort i parkeringsautomaterna eller via app med smartphone. 
Månadsbiljetter 
Dessa köper du via Knivsta kommuns hemsida, www.knivsta.se. Du kan inte köpa en månadsbiljett i automaten längre. När du har registrerat och betalat din månadsbiljett kan parkeringsvakten via sin digitala utrustning läsa av din registreringsskylt och se att du har en giltig månadsbiljett. 

Du har möjlighet att registrera flera fordon för varje betald månad, men du kan bara stå med en inregistrerad bil åt gången på pendlarparkeringen. Du måste själv via en länk du får när du köper en månadsbiljett boka om registreringsnummer på fordonet om du vill byta fordon under pågående månadsbiljett.

  • Senast uppdaterad 10 aug 2017