Till undermeny Karta Kontakt

Förskollärare Norrgårdens förskola

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?

Välkommen till oss!

I augusti 2019 öppnade vi Norrgårdens förskola i centrala Knivsta. Vi är en förskola som är byggd i två plan med totalt åtta avdelningar. Vi har ett fokus att arbeta med naturvetenskap och estetiska processer samt arbeta kreativt med våra digitala verktyg och lärmiljöer. Vår utegård är utformad med syftet att möjliggöra rörelse på en naturtomt med tillgång till vattenlek, hinderbana, bollek klättring samt sandlek.

Vår byggnad är pedagogiskt framarbetad för att kunna utnyttja flera utrymmen gemensamt, det finns möjligheter laborera med vatten och naturum. Vi äter gemensamt i ett mat-torg.

Vi har ett eget tillagningskök vilket ger oss möjlighet till ett nära samarbete med kökspersonalen genom ett matråd.

Barnen på förskolan är indelade i åldershomogena åldersgrupper i tre spår och tjänsten är förlagd på en hemvist med barn 2-4 år. I förskolans arbetslag finns hög kompetens och mycket engagemang med fokus på god omsorg och skapa goda förutsättningar för barnens utveckling och lärande samt utveckling av tillgängliga lärmiljöer. Läroplanen för förskolan ligger som grund för förskolans utbildning.

Vårt övergripande fokusområde för verksamhetsåret 2019-2020 är systematiskt kvalitetsarbete med fokus på att utveckla kvalitet i undervisningen och tillgängliga lärmiljöer på förskolan.

Kompetensutveckling ges i form av handledning av en pedagogista vt-2020.

Konsultation kopplat till utveckling av tillgängliga lärmiljöer och bildstöd TAKK med specialpedagoger från Elevhälsan Knivsta kommun.

Nätverk; Barns röster Knivsta kommun utifrån ett projekterat arbetssätt och Hållbar utveckling där barnens frågeställningar och intressen utgör grunden.

Nätverk; NTA med fokus på Natur och teknik

Arbetsuppgifter

Att i arbetslaget och i samarbete med kollegor gemensamt planera, genomföra följa upp den pedagogiska strukturen, rutiner och det pedagogiska innehållet i förskolans verksamhet utifrån läroplanens mål.

Att uppmuntra olika kompetenser i arbetslaget och aktivt delta i det kollegiala lärandet.

Som medarbetare i Knivsta kommuns förskoleverksamhet får du ta del av:

- IKT som en naturlig del av det pedagogiska arbetet i vardagen

- NTA, Natur och teknik för alla

- Processledning med projektinriktat arbetssätt

- Kompetens och utvecklingsdagar 4 ggr per år

- Gemensamma kommunövergripande kompetenssatsningar inom aktuella utvecklingsområden

- Fria pedagogiska måltider

- Friskvårdsbidrag

Vi söker dig som;

- är nyfiken, lyssnar in och har en förmåga att skapa relationer med barnen kommunicera och omsorgskompetens i mötet med barnen på förskolan

- lyssnar in vårdnadshavare och har en god dialogkomptens

- har kompetens att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla barn på förskolan

- är intresserad av att arbeta projektinriktat med ett reflekterande förhållningssätt utifrån barnens intressen förmåga

- vill synliggöra barnens lärprocesser

- som har ett grundläggande positivt förhållningssätt till bidrar med att stödja kollegialt lärande, samarbete, kommunikation och feedback i arbetslaget

- drivs av ett engagemang för projektet Hållbar framtid

- tar eget ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och god kommunikation med dialogen som verktyg

Kvalifikationer

Förskollärarexamen

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-26 Ange referens: A916604

Du kan söka detta jobb genom

Kontaktpersoner

Catharina Sundin, Förskolechef018-34 78 03

Fackliga representanter

Charlotta Östlund, Förskollärare018-34 70 83

Övrig information

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på

0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  • Senast uppdaterad 20 aug 2015