Till undermeny Karta Kontakt

Boendemiljöer

Bomiljö i Knivsta. Foto A Blom

 

Knivsta är en ung kommun med en stark identitet och stolt nybyggaranda. Här finns två tätorter, Knivsta och Alsike, med blandad bebyggelse. Du som hellre bor lantligt hittar både vackra sockenbyar och lantlig avskildhet inom kommunens gränser.

Det gamla stationssamhället Knivsta, med närservice, kulturutbud och fritidsaktiviteter, har både charmiga villakvarter, fina lägenhetsområden och en hel del nybyggda bostäder.

Några kilometer från centrum växer expansiva samhället Alsike fram, med bostäder, skolor, förskolor och välbesökt idrottshall. Här finns ett litet centrum med livsmedelsaffär och andra bekvämligheter.

Sockenbyarna Vassunda i söder, Lagga och Östuna i nordöst samt Husby-Långhundra i öster har alla sin egen prägel och historia.

"Det är bekvämt att bo i Knivsta. Allt är ju inom räckhåll. Inom en timme är man bänkad på Dramaten eller ute i båten på Mälaren. Vid smörgåsbordet på Finlandsbåten eller på väg till London. Kanske en bra bit på väg med tåget mot Norrland."

Så beskrev en skolelev fördelarna med sin hemort och så är det. Här finns stora möjligheter till ett bra boende och en rik fritid. 

I Knivsta finns tätortens levande småstadsanda, och samtidigt närhet till landsbygdens lugn och avskildhet.

  • Senast uppdaterad 22 aug 2019