Till undermeny Karta Kontakt

Naturområden

I Knivsta kommun finns en rik och inbjudande natur med sjöar, skogar och ett rikt jordbrukslandskap. Mälarens stränder, beteslandskapen i Gredelbyhagar och runt Valloxen eller skogarna i Lunsen och Husby-Långhundra lockar till utflykter och äventyr.

Inne i tätorten Knivsta finns stränder, skogsområden och ålderdomliga ängs- och hagmarker lätt tillgängliga nära centrum.

Vill du ha tips på besöksmål? Här på sidan hittar du flera förslag på fina platser i Knivsta kommun. Du får också förslag på bra webbsidor:

”Smultronställen i naturen” är ett samarbete mellan Upplandsstiftelsen och de flesta av länets kommuner. Ett smultronställe är ett område eller en plats där besökaren på ett lätt tillgängligt sätt kan ta sig ut i värdefull natur. På  webbsidan Smultronstallen finns tydliga vägbeskrivningar och information om många fina platser i hela länet. Se länk till höger.

Smultronställen, logo

Läs också Knivsta hembygdsgilles naturguide till naturområden och platser i Knivsta kommun, länk till höger.

Länsstyrelsen i Uppsala län har fina förteckningar över länets naturreservat, och andra tips på besöksvärd natur i området. Se deras webbsida.