Till undermeny Karta Kontakt

Trafikplanerare

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun - där framtiden bor.

Vi söker nu en trafikplanerare till Gatuenheten, som tillhör kommunens Samhällsbyggnadskontor. Kontoret ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens parker, lekparker, naturområden, avfall, vatten och avlopp, bostadsanpassning samt gator och trafik. Från och med augusti 2018 kommer även Planenheten att tillhöra kontoret. Vi är en viktig del i kommunens stadsutvecklingsprojekt där din medverkan blir en betydelsefull pusselbit.

Arbetsuppgifter

Som trafikplanerare arbetar du främst med trafikplanering på lång sikt, samt ansvarar för förankring, planering och genomförande av antagna planer och program inom kommunen. Tillsammans med trafikingenjören på enheten har du ett övergripande ansvar för trafiksäkerhet och framkomlighet på kommunens vägnät och i din roll ingår att utreda trafikfrågor och svara på remisser av trafikpolitisk karaktär. I rollen ingår det även att ta fram förstudier och arbeta med projektutveckling i tidiga skeden av planeringen.

Som trafikplanerare är du kommunens kontaktperson mot Kollektivtrafikförvaltningen UL, Trafikverket, Regionkontoret samt andra aktörer i länet. Vi önskar även att du i rollen som trafikplanerare tar en aktiv roll för att effektivisera transportsystemet genom att arbeta med beteendepåverkande åtgärder. Vidare kommer du att vara kommunens representant i olika samarbetsforum, såsom ABC-samarbetet, Forum för fysisk planering (FFFP) m.fl. Du kommer också ha en del kontakt med kommuninvånare, i form av svar på önskemål och synpunkter beträffande trafik.

Du kommer att få en utvecklande roll i en stimulerande miljö med engagerade medarbetare. Välkommen till Knivsta – där framtiden bor!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som trafikplanerare på samhällsbyggnadskontoret har du relevant erfarenhet inom trafik-, stads- eller samhällsplanering samt en teknisk utbildning i botten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering, så som att uttrycka dig väl i tal och skrift, exempelvis inför politiker i samhällsbyggnadsnämnden, men även i strategiskt viktiga dokument. Du ska vara trygg i att ta initiativ och fatta beslut, är flexibel och öppen för förändringar, men alltid med integritet för kommunens trafikmål. Vidare förutsätter vi att du drivs av möjligheten att påverka samhällsutvecklingen med fokus på trafik och infrastruktur. Samarbetsvilja är en egenskap vi värderar högt i denna roll, då du tillsammans med medarbetarna på samhällsbyggnadskontoret kommer att vara delaktig och bidra med viktig kompetens i de många stadsbyggnadsprojekt som bedrivs i Knivsta kommun.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-28 Ange referens: A678087

Du kan söka detta jobb genom

Kontaktpersoner

Emma Lundbergh, Samhällsbyggnadschef018-34 70 00emma.lundbergh@knivsta.se

Fackliga representanter

Övrig information

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på

0771-10 10 29.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken "Lediga jobb".

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  • Senast uppdaterad 20 aug 2015